Bajai halászlé, házi mentes gyufatésztával

Elkészítés

A hagymát felaprítjuk, lábosba rakjuk, hozzáadjuk a halszeleteket, felöntjük a vízzel, majd amikor forr, és lefőtt a tetejéről a hab, pirospaprikával ízesítjük. Közben ne keverjük a levest, hanem csak rázogassuk a lábost, ha szükséges, nehogy szétessenek a halszeletek. Hagyjuk megfőni a hallevet, kóstolgatunk, sózunk, és akkor tökéletes, amikor már nem szemcsésedik ki a paprika.
Az utolsó 1 percben beledobjuk az erős paprikát.

Tészta: keverőtálban összegyúrjuk a zablisztet a tojással. Amikor összeállt, deszkán tovább gyúrjuk, (alufóliába csavarjuk, majd hűtőben pihentetjük 10 percet – ez kimaradt) Gyúródeszkán sodrófával kinyújtjuk, majd gyufatésztákat formázunk belőle. Lobogó olíva olajos, sós vízben 3-4 perc alatt készre főzzük. Leszűrjük és tálaláskor adjuk a leveshez.

Tálalás: óvatosan egy tálra szedjük a halszeleteket, hogy ne hulljanak szét. A levet leszűrjük, a hagymát félretesszük, aki szeretne, szed bele majd.

vissza a listára