Bede Róbert csúsztatott palacsintája

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kézi habverővel kemény habbá verjük a cukorral..
A tojás sárgáját, a cukrot és az olvasztott vajat robotgép segítségével kikeverjük majd hozzáadjuk a csipet sót, a lisztet, majd apránként a tejet.
A felvert habot óvatosan a masszába keverjük, és így egy sűrű palacsintatésztát kapunk. Fontos hogy csomómentes legyen.
A tésztát palacsintaként kisütjük úgy, hogy a palacsintáknak csak az egyik oldalát sütjük meg, és a kisült tésztát rétegesen egymás tetejére tesszük.
A rétegeket dióval szórjuk meg.
Az utolsó palacsintát a sült felével a többi tetejére fordítjuk, és azt porcukorral majd reszelt csokival szórjuk meg.
A mártáshoz a diót tetszés szerint ledaráljuk vagy durvára aprítjuk, és a diólikőrrel elkevert tejszínbe szórjuk. Felforraljuk, majd sűrűbbre főzzük és félrehúzva beledolgozzuk a kockákra vágott hideg vajat. Végül csipetnyi sóval ízesítjük.

vissza a listára