Kapcsolódó műsor:
Tv Paprika Magazin
2. évad 32. rész
Elkészítés
A pofa húst a hártyáktól megtisztítom. Sózom borsozom, hagyom 10 percet állni utána kevés olíva olajon lepirítom, kergesitem.
Miután kész felreteszem a húsokat. Szalonnát kockára vágom es elkezdem pirítani egy vastagfalu edényben, ami lefedhető es sütőbe is rakható. Összes zöldséget megtisztítom nagyobb kockára vágom.
Ha a szalonna üvegesre pirult beleteszem a kockára vágott zöldségeket es tovább pirítom.
A zöldség leesőből zöldség alapot főzök, amit majd a felhasználok.
ha a zöldség lepirult ráteszem a paradicsomúért kicsit pirítom, aztán a fűszernövényeket belerakom.
Ha minden lepirult hozza ontom a vörösbort kicsit párolom, hogy az alkohol elpárologjon belőle, amig a vörösbor redukálódik leszúrom az alaplevem es ezt is bele ontom a vastagfalu edénybe.
Ezután a húst az edénybe rakjuk úgy, hogy a zöldség ragu ellepje.
Elő melegített sütőben 150 fokon kb. 2,5-3 órát fedővel pároljuk.
Ha úgy gondoljuk kész, óvatosan szedjük ki az omlós húst, a szószt szúrjuk le es redukáljuk vissza.
A végen egy kevés balzsamecettel cukorral állítsuk be a savasságat es selymesítsük hideg vajjal.