Borjú pofa

Elkészítés

A pofa húst a hártyáktól megtisztítom. Sózom borsozom, hagyom 10 percet állni utána kevés olíva olajon lepirítom, kergesitem.

Miután kész felreteszem a húsokat. Szalonnát kockára vágom es elkezdem pirítani egy vastagfalu edényben, ami lefedhető es sütőbe is rakható. Összes zöldséget megtisztítom nagyobb kockára vágom.

Ha a szalonna üvegesre pirult beleteszem a kockára vágott zöldségeket es tovább pirítom.

A zöldség leesőből zöldség alapot főzök, amit majd a felhasználok.

ha a zöldség lepirult ráteszem a paradicsomúért kicsit pirítom, aztán a fűszernövényeket belerakom.

Ha minden lepirult hozza ontom a vörösbort kicsit párolom, hogy az alkohol elpárologjon belőle, amig a vörösbor redukálódik leszúrom az alaplevem es ezt is bele ontom a vastagfalu edénybe.

Ezután a húst az edénybe rakjuk úgy, hogy a zöldség ragu ellepje.

Elő melegített sütőben 150 fokon kb. 2,5-3 órát fedővel pároljuk.

Ha úgy gondoljuk kész, óvatosan szedjük ki az omlós húst, a szószt szúrjuk le es redukáljuk vissza.

A végen egy kevés balzsamecettel cukorral állítsuk be a savasságat es selymesítsük hideg vajjal.

vissza a listára