Borjúfasírt és friss borsósaláta

Elkészítés

Vágjuk fel a hagymát, a fokhagymát és a sonkát, vajon pirítsuk meg. Hagyjuk kihűlni, és keverjük bele a darált húsba. A fehér kenyeret áztassuk tejbe, hogy megpuhuljon, majd nyomjuk ki a tejet, és adjuk a masszát hozzá a húskeverékhez, keverjük össze. Formázzunk kis golyókat. A hagymát és a fokhagymát megpirítjuk olajban, adjunk hozzá egy kis vajat és pároljuk. Felöntjük borral, redukáljuk. Beledobjuk a borsót a vajat.
Csicsókát vagy a burgonyaféléket megfőzzük, majd vajban megsütjük és a raguhoz adjuk. Ecettel és lime-mal ízesítjük. Süssük meg a húsgolyókat, majd raguval és tejföllel tálaljuk.

A recept részben eltérhet a műsorban látottaktól.

vissza a listára