Kapcsolódó műsor:
Tv Paprika Magazin
3. évad 18. rész
Elkészítés
Elkészítés:
1. A vaníliarudat kettévágjuk, kikaparjuk a magját, ezt összekeverjük a sóval és frissen őrölt borssal.
2. A kacsamell bőrét 2mm vékony csíkokra beirdaljuk.
3. Mindkét oldalát alaposan sózzuk a keverékkel.
4. Hideg serpenyőben, bőrrel lefelé fektetve közepes-alacsony hővel alágyújtunk.
5. A kiolvadó kacsazsírral folyamatosan locsolgatva kb 20 percig sütjük.
6. 20 perc leteltével megemeljük a hőt, további 1 percig pirítjuk, majd átfordítjuk és az alját is megpirítjuk, kb 1-2 perc alatt.
7. A kacsamellett pihentetjük, a zsírját kiöntjük a serpenyőből, a maradék pörzsanyagot a mézzel és narancslével felforraljuk, a tűzről lehúzva vajjal
emulgeálva sűrítjük, szűrjük.
Tálalás:
1-2 evőkanál mártást helyezünk a tányérra. A kacsamellet vékony szeletekre szelve a mártás közepére halmozzuk