Bostock briós keserűmandulás barackkal

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A briósokat keresztben félbevágjuk és egy sütőpapírral leterített tepsire rakosgatjuk.

A sziruphoz minden hozzávalót, kivéve a gyümölcsöt, egy kis lábosba teszünk és felforraljuk. 5 percig zubogtatva főzzük, hogy besűrűsödjön. Végül 1 percre beledobjuk a kimagozott, kettévágott barackot és éppen csak leforrázzuk, hogy kicsit összeessen, majd óvatosan ki is vesszük és félretesszük.

A krémhez a vajat, a tojást és a cukrot elektromos kézmixerrel 5 percig habosítjuk, hogy cukor beleolvadjon, majd beledolgozzuk a mandulát is.

Az összeállításhoz, minden brióst meglocsolunk a sziruppal és megkenjük a mandulakrémmel. Megszórjuk a durvára vágott mandulával és 15 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. A tetejére tesszük a barackokat.

vissza a listára