Burgonyagombóc zöldborsószósszal és csirkenyárssal

Elkészítés

A gombóchoz a krumplit puhára főzzük, hagyjuk langyosra hűlni, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Gombócokat formázunk belőle és letakarva félretesszük, amíg többi elem elkészül. Fogyasztás előtt gyöngyöző, sós vízben 5-7 perc alatt puhara főzzük őket.

A szószhoz a zöldborsót sós, forrásban lévő vízbe dobjuk az újhagymával. Blansírozzuk fél percig, majd azonnal lehűtjük jeges vízben. A főzővízből félreteszünk egy pohárnyit.

Ha a borsó és a hagyma lehűlt, leturmixoljuk, és hozzáadjuk a sót, a citrom héját és annyi vizet, hogy homogén pürét kapjunk.

A tejszínt egy kisebb lábasba tesszük, és forráspontig hevítve 10 perc alatt beforraljuk a felére. Összekeverjük a zöldborsópürével (ezt előtte át is passzírozhatjuk, hogy krémes legyen). Tálalásig melegen tartjuk.

A bepácolt csirkemellett csíkokra vágjuk, pálcikára húzzuk és grillsütőben kisütjük. A gombocokat a szósszal és a csirkenyársakkal tálaljuk.

vissza a listára