Carbonara húsgolyóval

Elkészítés

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és kb. 2 evőkanál olajon lassan megpirítjuk, papírtörlőre szedjük.

A húsgolyó hozzávalóit egy keverőtálban összekeverjük, összegyúrjuk, majd a masszából diónyi gombócokat formázunk. Felhevítjük a serpenyőben maradt zsiradékot, ha kell, adunk mé hozzá egy kevés olajat és körbe pirítjuk, majd rázogatva addig sütjük a golyókat, amíg belül és átsülnek – egyet kettévágunk, hogy ezt ellenőrizzük. A húst kiszedjük a serpenyőből.

Közben a tésztát sós vízben fogkeményre főzzük, majd leszűrjük úgy, hogy egy keveset megtartunk a tészta főzővizéből.

A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a parmezánt és a szerecsendiót is.

A serpenyőt ismét felhevítjük, majd elzárjuk alatta a lángot és a kifőtt tésztát beleforgatjuk a serpenyőben maradt zsidékba. Összerázzuk, majd ráöntjük a tojásos keveréket, a tészta főzővizét, és ha kicsit kihűlt a serpenyő, picit visszarakjuk a tűzre. Folyamatosan rázogatjuk addig, amíg az egész krémes nem lesz. Azonnal tálaljuk a húsgolyókkal és frissen reszelt parmezánnal.

vissza a listára