Céklasaláta tormakrémmel

Elkészítés

A húst sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és körpepirítjuk benne a húst. Kivesszük a serenyőből, de a serpenyőt nem mossuk el, félretesszük. A húst áttesszük egy hőálló edénybe, bekenjük a mustárral, rátesszük a rozmaringot, mellé dobjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket és alá öntjük az alaplevet. 160 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ha elkészült, kivesszük a sütőből és 10 percig pihentetjük szeletelés előtt.

A serpenyőt visszatesszük a tűzhelyre, felforrósítjuk és a borral fellazítjuk a letapadt pörzsanyagokat. Nem forraljuk el teljesen a bort, hanem hozzáadjuk a balzsamecetet és besűrítjük a felére. Közben egy kevés borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a mézet és a vajat, összefőzzük. A sült céklát meghámozzuk és falatnyi darabokra vágjuk. Beleforgatjuk a balzsamecetes mázba.

A kesidiót lecsepegtetjük éa késesaprítógépbe tesszük. Mellé tesszük a frissen lereszelt tormát, a citromlevet és az ecetet. Kevés sóval és sörélesztőpehellyel ízestjük. Összedolgozzuk és közben annyi vizet adunk hozz. hogy megfelelően krémes állagot kapjunk.

Tálaláskor a spenótot egy kevés olívaolajjal és sóval összeforgatjuk. Ráhalmozzuk a mázas céklát és elrendezzük rajta a felszeletel sertésszűzet. A tormakrémet mellé kínáljuk.

vissza a listára