CHURROS

Elkészítés

Az égetett tésztához a vizet a vajjal és a sóval egy edényben felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet, intenzíven keverni kezdjük fakanállal, amíg a massza elválik az edény falától. Lehúzzuk a tűzről, és kicsit átforgatva hagyjuk hűlni 2 percig, majd egyesével belekeverjük a tojásokat is. A végeredmény egy lágy tészta lesz.
A habzsákra csillag csövet teszünk.
Egy wokban vagy nagy serpenyőben 170 fokra hevítjük az olajat és a habzsákból közvetlenül 10−12 centi hosszú rudakat nyomkodunk belőle a forró, bő olajba, és szép aranybarnára sütjük őket. A kisült churrosokat még melegen fahéjas cukorba forgatjuk.
A Baileys krémhez a tejet közepes lábosban felmelegítjük, hozzáadjuk a vanília kivonatot.
A cukrot a tojássárgájával kikeverjük, egy kevés meleg tejet keverünk hozzá, majd a lábosban lévő forró tejhez adjuk.
Sűrűn kevergetve, közepes lángon addig főzzük, amíg egy kicsit elkezd sűrűsödni. Közben hozzáadjuk a Baileyst is. Semmiképpen nem hagyjuk felforrni, mert összeugrik a tojás. Lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni.

vissza a listára