Citromos spárgafőzelék ropogós magokkal és 7 perces tojással

Elkészítés

A ropogóshoz egy serpenyőben felhevítjük az olajat és megpirítjuk rajta a magokat, hajdinát. A tojást forrásban levő vízben pontosan 7 percig főzzük, majd kivesszük és lehűtjük. A magokat és a tojást félretesszük, amíg elkészül a főzelék.

A spárgát megtisztítjuk, felkarikázzuk, megpirítjuk és felöntjük az alaplével és egy korty fehérborral. Sózzuk, borsozzuk és kb. 10 perc alatt puhára főzzük – a színe maradjon élénk zöld!

A tejfölt és a tejszínt csomómentesre keverjük egy evőkanálnyi főzőlével és a keményítővel, és a főzeléket besűrítjük vele.

A végén hozzáadjuk a citrom reszelt héját és pár csepp citromlevet. A tetejére szórjuk a durvára aprított zöldfűszereket és a hajdina ropogóst, majd elhelyezzük rajta a kettévágott tojást és azonnal fogyasztjuk.

vissza a listára