Kapcsolódó műsor:
Termelőtől A Tányérig Havas Dórával
2. évad 2. rész
Elkészítés
A ropogóshoz egy serpenyőben felhevítjük az olajat és megpirítjuk rajta a magokat, hajdinát. A tojást forrásban levő vízben pontosan 7 percig főzzük, majd kivesszük és lehűtjük. A magokat és a tojást félretesszük, amíg elkészül a főzelék.
A spárgát megtisztítjuk, felkarikázzuk, megpirítjuk és felöntjük az alaplével és egy korty fehérborral. Sózzuk, borsozzuk és kb. 10 perc alatt puhára főzzük – a színe maradjon élénk zöld!
A tejfölt és a tejszínt csomómentesre keverjük egy evőkanálnyi főzőlével és a keményítővel, és a főzeléket besűrítjük vele.
A végén hozzáadjuk a citrom reszelt héját és pár csepp citromlevet. A tetejére szórjuk a durvára aprított zöldfűszereket és a hajdina ropogóst, majd elhelyezzük rajta a kettévágott tojást és azonnal fogyasztjuk.