Crepe Suzette

Elkészítés

ELKÉSZÍTÉS: A két tojáshoz hozzáadjuk a cukrot és összedolgozzuk. Majd hozzákeverjük a lisztet és galuskatészta állagúra keverjük. A tejet kortyonként adjuk a tésztához, amibe közben belereszeljük a citrom, és a narancshéját. Beletesszük az 2 evőkanál konyakot, és a vanília kivonatot, majd tovább lazítjuk a tejjel. Hozzáadjuk az elkevert olvasztott vajat és a tejet. A bekevert tésztát 2 órára hűtőben pihentetjük. Majd serpenyőben, vajon palacsintákat sütünk belőle, kb.: 10 db.

Mártás készítése: A púpozott evőkanál cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk. Hozzá adjuk a citrom és narancshéjat. Majd a 4 dkg vajat. Amikor a vaj elolvadt hozzáadjuk a facsart leveket és az egészet összeforraljuk addig, amig a szósz sziruppá nem sűrűsödik.

Amikor szirupos állagúvá válik, akkor fogjuk a palacsintáka egyesével és belemártjuk a szószba és levél formára hajtjuk. Amikor mind a 10 palacsinta benne van a serpenyőben, jöhet a flambírozás: ráöntjük a Grand Magnier-t a palacsintákra és meggyújtjuk. Szexi palacsintákat tálaljuk, porcukorral meghintjük.

vissza a listára