Kapcsolódó műsor:
Havas Dóra Tudatos Konyhája
1. évad 1. rész
Elkészítés
A befőttet a levével együtt kis lábasba tesszük és addig forraljuk, amíg a lé teljesen elfő, a cseresznye szirupos lesz. Hagyjuk langyorsa hűlni, majd hozzáadjuk a durvára vágott csokoládét, és a darált török mogyorót és egy kevés barna cukrot.
A vajat serpenyőben felolvasztjuk, enyhén hagyjuk megbarnulni, hogy mogyoró illata legyen, majd gyorsan egy kis tálba öntjük, hogy lehűljön.
A réteslapokat megkenjük az olvasztott vajjal. Hármasával egymásra tesszük a vajjal megkent lapokat és mindegyiket 3 hosszú csíkra felvágjuk, tehát összesen 9 adagot készítünk el. A csíkok végére kanalazunk a töltelékből és háromszög alakban felhajtogatjuk a tésztát. Minden oldalát megkenjük olvasztott vajjal, majd sütőpapírral leterített tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt ropogósra sütjük a réteseket.