Csúsztatott palacsinta

Elkészítés

A lekvár hozzávalóit egy lábasba tesszük és 25 perc alatt készre főzzük. Langyosra hűtjük felhasználásig.

A palacsintához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját simára keverjük a cukor felével, a vajjal, liszttel és a tejjel.

A tojásfehérjéből habot verünk majd hozzáadjuk a maradék cukrot és folytatjuk a habverést, amíg stabil, fényes habot kapunk. Óvatosan a masszához forgatjuk és azonnal kisütjük a palacsintákat. A csúsztatott palacsintát csak az egyik oldalán sütjük meg. A palacsintákat felváltva rétegezzük darált dióval és a lehűlt lekvárral. A tetejére úgy tesszük az utolsó palacsintát, hogy a sült oldala kerüljön felülre. Porcukorral meghintve tálaljuk.

vissza a listára