Édesköményes rizottó ricottával, kaporral, chilivel

Elkészítés

Serpenyőben olajat hevítünk, a salottát megtisztítjuk, finomra vágjuk és pirítani kezdjük. Egy idő múlva hozzáadunk egy felaprított fokhagyma gerezdet, majd a rizst, és olykor megkeverve tovább pirítjuk. Leöntjük a borral, átkeverjük. Felöntjük egy kevés melegített húslével, olykor kevergetjük. Amikor elpárolgott a lé, keveset ismét hozzáadunk és ezt folytatva a rizst a kívánt állagúra pároljuk.

Az édesköménymagot szárazon pirítani kezdjük, közben az édesköményt vékony szeletekre vágjuk és egy lábosban pácoljuk. Belekeverjük az édesköménymagot, majd egy kevés lime levet csöpögtetünk bele. Ecettel locsoljuk, kevés cukrot adunk hozzá, és redukáljuk. . Ha kész a rizottó, hozzáadjuk a pácolt édesköményt és ráöntjük a maradék alaplét. Hozzáadjuk az apróra vágott kaprot és vajat, utána parmezánt reszelünk rá. Összekeverjük, majd friss kapros édesköménnyel és ricottával tálaljuk.

vissza a listára