Erdei gyümölcsös gesztenyehab

Elkészítés

A mirelit gyümölcsöt feltesszük egy lábosban főni, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és belereszeljük a narancs (vagy citrom) héját. Pár percig főzzük és hagyjuk, hogy a víz elpárologjon róla. 5-6 perc után le is húzhatjuk a tűről, lehetőleg egy hideg felületre, hogy gyorsabban hűljön. A gesztenyekrémhez a gesztenyemasszát kikeverjük a porcukorral és fél dl rummal.
A tejszínt habbá verjük, majd azt is óvatosan a gesztenyéhez forgatjuk..
A babapiskótákat megáztatjuk egy kis rumos tejben.
Ehhez érdemes a tejet megmelegíteni egy kicsit, mert ezt könnyebben felszívja a piskóta, mint a hideg folyadékot.
A megáztatott piskótadarabokat a poharak aljába pakoljuk, erre jön a gesztenyekrém, majd a gyors gyümölcslekvár.
Ha amúgy is last minuteben dolgozunk, akkor a gyors lekvár úgyis meleg lesz még, de ha jobbak voltunk time managementben, akkor is érdemes úgy időzíteni, hogy a lekvár még meleg legyen tálalásnál.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára