Eton mess

Elkészítés

A tojásfehérjéket közepesen kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, mindig megvárva, hogy teljesen felvegye a hab a cukrot. Ezután maximumon kb. 5 percig dolgoztatjuk a robotgépet, amíg a hab kényes, krémes és szilárd lesz. Hozzákeverjük a keményítőt és a citrom levét és további egy percig verjük a habot.

130 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd kikapcsoljuk a sütőt, kinyitjuk az ajtaját és hagyjuk lehűlni – ezalatt a habcsókok kissé kiszikkadnak. A sütőből kivéve légmentesen záró dobozban 1 hétig is eláll a habcsók.

A habtejszínt hideg tálban a cukorral lágy habbá verjük. 1-2 habcsókot belemorzsolunk, amíkor a tejszín már megfelelően habos. Az málnát kiengedjük, kevés cukorral összeforgatjuk és hagyjuk kicsit lecsepegni.

Összeállítjuk a desszertet: a tejszínhabba óvatosan beleforgatjuk a málnát. Egy tál aljára öszetöünkk néhány habcsókot, rákanalazzuk a gyümölcsös hab felét, amjre ismét habcsók és hab következik. A tetejére habcsókot és friss málnát teszünk. Tálaláskor poharakba szedjük.

vissza a listára