Faszénen Grillezett Langyos Gombasaláta Savanyított Medvehagymával És Bodzával

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Alacsony

Elkészítés

Első lépésként begyújtjuk a faszenes grillt, és amíg felforrósodik, bedobunk egy egész fej fokhagymát alufóliába csomagolva, 180fokos sütőbe. Kb. 40perc alatt vajpuhára sül. A gombákat egészben grillezzük a faszénen néhány szál kakukkfűvel együtt. A kész gombákat tegyük egy tálba és takarjuk le, hogy levet engedjen! Ha elkészültünk, a levét szűrjük le és tegyük félre! A gombát vágjuk kisebb-nagyobb darabokra, a sült kakukkfüvet finomra, majd sózzuk és borsozzuk, és a kakukkfüvet is hozzáadjuk. A gomba levéhez hozzáadjuk a villával pépesre zúzott sült fokhagymát, habverővel folyamatosan kevergetjük, és szőlőmagolajat, kanálnyi dióolajat csurgatunk hozzá. Felaprítjuk a savanyított bodzát és medvehagymát, majd ezt is hozzáadjuk a gombaléhez, ami mostanra már sokkal inkább hasonlít egy kiváló salátaöntethez. Beleforgatjuk a gombát, és tálalhatunk is! A kitálalt gombasalátát díszíthetjük a természetben megtalálható fűszerekkel és virágokkal: hamvas hangával, madársóska virággal, csipkedett kakukkfű-levélkékkel.

vissza a listára