Faszénen sült garnéla, mángoldos vagy disznóparéjos krumplipürével

Elkészítés

A fokhagymát megpucoljuk és fokhagymanyomón keresztül egy nagyobb tálba nyomjuk. Hozzáadjuk az olívaolajat, 5-6 szál apróra vágott petrezselyemlevelet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A garnélákat megtisztítjuk. A vajat egy mélyebb serpenyőben felolvasztjuk, beleöntjük a garnélákat és kb. 10 percig főzzük. Közben a fokhagymás keverékkel kenegetjük.
A krumplit felkockázzuk, puhára főzzük és sóval-borssal ízesítve készítünk egy klasszikus krumplipürét. A mángoldot kb. 5 perc alatt puhára főzzük, sót olívaolajat ,citromlevet keverünk hozzá, majd összeforgatjuk a kész krumplipürével. (Használhatunk disznóparéjt mángold helyett).

vissza a listára