Fehércsoki krém áfonyával

Elkészítés

A tejet a tejszínnel, egy csipet sóval sóval és vaníliával felmelegítünk. Közben a tojássárgájákat fehéredésig verjük egy evőkanál cukorral. Amikor felmelegedett a tejszín, hőkiegyenlítéssel, több részletben hozzáöntjük a tojásokhoz, majd az egészet visszaöntjük a lábosba és alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrűsödésig főzzük. Azonnal vegyük le a tűzről és szűrjük egy tálba, hogy ne főjön a lábosban tovább.

Egy másik tálba daraboljuk a csokoládét, ráöntjük a vanília sodót. Hagyjuk állni 30 másodpercig, hogy megolvadjon a csokoládé, majd keverjük simára. Az áfonyát szórjuk poharakba és kanalazzuk rá a krémet. Fogyasztás előtt legalább egy órára tegyük a hűtőbe.

vissza a listára