FORDÍTOTT ALMATORTA Havas Dórától

Elkészítés

Klasszikus pitetésztát készítünk, 30dkg liszthez 20 dkg hideg vajat és egy darab tojást teszünk. Megsózzuk, és teszünk hozzá egy evőkanál cukrot. Gyúrni kezdjük, majd fokozatosan mindig csak egy evőkanál vizet hozzáadva a megfelelő állagra gyúrjuk. Miután összegyúrtuk, visszatesszük a hűtőbe a begyúrt tésztát pihenni.

Az almagerezdeket hogy időt nyerjünk, előre kicsit megpároljuk kevér cukorral és fahéjjal.

A karamellöntethez egy serpenyőben cukrot hevítünk, megsózzuk.
Egy tortaformába beszorítunk sütőpapírt beleöntjük a karamellt. Erre tesszük az előpárolt almacikkeket.
A tészta másik részét kinyújtjuk és befedjük az almákat. Lenyomkodjuk a tésztát és villával megszúrkáljuk majd az egészet betesszük a sütőbe.
Miután szépen megsült, egy tányérra fordítjuk hogy a teteje legyen az alja.
Vanília fagylalttal tálaljuk.

vissza a listára