TV Paprika Logo

Friss levendula és kakukkfűvel ízesített üdítőital

Elkészítés

Szirup elkészítése: egy kis lábasban keverjük össze a cukrot (vagy mézet) és 250 ml vizet. Közepes lángon forraljuk fel, folyamatosan kevergetve, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
Adjuk hozzá a friss kakukkfű és levendula szárakat a forró sziruphoz. Vegyük le a tűzről és takarjuk le a lábast.
Hagyjuk a szirupot 15-20 percig állni, amíg kihűl és intenzív levendula és kakukkfű aromát kap.
Miután a szirup kihűlt, szűrjük le a kakukkfű és levendula szárakat és virágokat. Hagyjuk a szirupot teljesen kihűlni.
Az üdítő elkészítése: egy nagy edényben keverjük össze a levendula és kakukkfű szirupot a frissen facsart citromlével.
Adjuk hozzá a maradék vizet (750 ml) és jól keverjük össze.
Kóstoljuk meg az italt és állítsuk be az édesség vagy savanyúság mértékét, szükség esetén adjunk hozzá vizet, cukrot vagy citromlevet.
Tálalás: töltsük meg poharakat jégkockával és öntsük bele az üdítőitalt. Díszítsük citromszeletekkel, friss levendula és kakukkfű virágokkal.

vissza a listára