Füstös tojáskrém zablepénnyel

Elkészítés

Egy keverőtálba helyezzük a zabkorpát, zabpehely lisztet és a joghurtból annyit, hogy 1-2 evőkanálnyi maradjon a krémhez. hozzáadunk egy tojást, sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük, majd félreeakjuk.

A krém: két főtt tojást a megmaradt joghurttal pépesre turmixoljuk és a tálalótányérba helyezzük. A harmadik tojást nagyobb darabokra aprítjuk, és hozzáadjuk, majd egy-két evőkanál házi majonézt is belekeverünk. Sózzuk, borsozzuk és zeller zöldjének egyik felének belekeverésével fűszerezzük, majd az apró kockákra vágott füstölt lazacot is a krémbe keverjük. A kész krémet hűtőben tárolhatjuk, és az aprított zellerzöld másik felével tálaláskor dekoráljuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és kisütjük a zablepényeket. Ha a massza közben túlságosan felszívta a nedvességet, sütés előtt hozzáadhatunk még egy tojást vagy egy kevés joghurtot.

vissza a listára