GAZPACHO MELEGSZENDVICCSEL Bede Róberttől

Elkészítés

GAZPACHO:
A kápia paprikát és a zöld kaliforniai paprikát kicsumázzuk, kiszedjük a magokat és durvára vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felvágjuk. A fokhagyma kis bibe részét kivágjuk ha nem szeretjük az utóizt. A paradicsomokat négybe vágjuk. A kígyóuborka kb negyedét kisebb kockára vágjuk. A száraz kenyeret kockára vágjuk és megsütjük.

Minden felaprított, felvágott alapanyagot egy edénybe teszünk. Beleöntünk kb.1 pohár vizet, sót, borsot, kakukkfüvet és jégkockát is teszünk bele. Botmixerrel összeturmixoljuk.

Tálaláskor teszünk mellé paprika, hagyma, uborka, füstölt sajt kockákat.

MELEGSZENDVICS:
A melegszendvicshez kiszúróval karikákat szedünk ki a kenyérszeletekből majd ízesített tejbe mártjuk. A kis karikák közé tesszük a szintén karikázott sonkát, megszórjuk sajttal, majd tojásba forgatva kisütjük mint egy bundás kenyeret.

vissza a listára