Grillezett saláta sült fetával

Elkészítés

A sajtot hőálló edénybe tesszük, meglocsoljuk olíva olajjal és ráteszünk egy ág rozmaringot. Mellé dobunk néhány gerezd megroppantott fokhagymát a héjával együtt és pár szem koktélparadicsomot. 200 fokra előmelegített sütőben 2 percig sütjük.

A megtisztított újhagymákat meglocsoljuk olíva olajjal és be is dörzsöljük őket. Forró grillserpenyőben ropogósra és aranybarnára sütjük. Kiszedjük a hagymákat a serpenyőből és a koktélparadicsomokat is körbe pirítjuk a serpenyőben, amíg a héjuk kicsit megnyílik.

Az öntet hozzávalóit és befőttesüvegbe tesszük és összerázzuk, hogy krémes emulziót kapjunk.

Az avokádókat feldaraboljuk. A quinoát egy salátás tálba tesszük, ráhalmozzuk az avokádót, a grillezett zöldségeket és a sült feta sajtot, majd meglocsoljuk az öntettel.

vissza a listára