Kapcsolódó műsor:

Pepe Egészséges Konyhája
1. évad 10. rész
Elkészítés
Egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát a fokhagymával, hozzáadjuk a paradicsomot és egy kissé megsütjük. Hagyjuk kihűlni. Ezután összeturmixoljuk az avokádót az olajjal és összekeverjük a serpenyőben megpirított keverékkel. A keveréket ízesítjük sóval, borssal, a zöldcitrom levével és a friss korianderrel. A grissinihez az élesztőt elkeverjük a vízben a mézzel. A felfuttatott élesztőt a tálban lévő lisztre öntjük. Hozzáadjuk az olajat, a vajat, a sót és borsot. A tésztát alaposan kidolgozzuk, majd kiborítjuk egy belisztezett deszkára. Kisebb darabokra osztjuk, amikből megformázzuk a grissiniket. Bekenjük egy kis olívaolajjal, megszórjuk a magokkal. Ezután a 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre.
Fotó: Sándor Katalin