Kapcsolódó műsor:
Termelőtől A Tányérig Havas Dórával
2. évad 3. rész
Elkészítés
Egy közepes lábasban felhevítünk 2 evőkanál étolajat, rádobjuk a kockára vágott szalonnát és 5 percig pirítjuk, amíg a zsírját kiadja. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a sót és a borsot és tovább pirítjuk, amíg a hagyma megpuhul és kissé megpirul.
Felöntjük a borral és teljesen elfőzzük – nemcsak az alkoholtartalmát, de a folyadékot is. A lábasba tesszük a tarhonyát, lepirítjuk, majd hozzáadjuk ízlés szerint a szezonális fűszereket, a petrezselymet, az édesköménymagot és a chili pelyhet is. 2-3 percig kevergetve pirítjuk, végül felöntjük az alaplével. Felforraljuk és fogkeményre főzzük a lében a tarhonyát.
A leveshez adjuk a lecsepegtetett babot és éppen csak átmelegítjük. Lehúzzuk a tűzről és jó sok, változatos fűszernövénnyel (kapor, metélőhagymavirág, stb.) gazdagítjuk a levest – ezeket már nem főzzük! Sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint parmezánnal tálalhatjuk.