Házi nudli gombával

Elkészítés

Nudli: A burgonyát megfőzzük annyi vízben, amennyi éppen ellepi, meghámozzuk, feldaraboljuk, és miután kihűlt, leszűrjük és egy keverőtálba helyezzük. Ha kihűlt összetörjük, lisztet és réteslisztet adunk hozzá, 1 tojást keverünk bele, és kevés sóval összegyúrjuk. Lisztezett gyúródeszkán tovább gyúrjuk, majd nudlikat formázunk, és azokat forró vízben kifőzzük. Amikor feljönnek a víz tetejére, leszűrjük.

Gomba körítés: A vajat serpenyőben közepes lángon pár percig halkan bugyogva melegítjük (és egy fokhagymát tisztítatlanul belerakunk). Amikor világosbarna / aranysárga lesz, egy pohárba leszűrjük. Közben felszeleteljük a gombákat, és ugyanabban a kissé még vajas serpenyőben pirítani kezdjük a szeleteket. A fokhagymát csak megroppantjuk, és úgy tesszük a gomba mellé. Kevergetve pirítjuk, közben szükség szerint kis vajat adunk hozzá, valamint feldarabolt friss kakukkfüvet (vagy rozmaringot).

Amikor a gomba elkezd lepirulni, kissé sózzuk (nem korábban, hogy ne eresszen túl sok levet).

A pirított gombát egy tányérra szedjük, és ugyanabban a serpenyőben a főtt nudlikat is megpirítjuk és kissé megsózzuk. A pirított nudlikat tányérra szedjük, és a gombát visszarakjuk a serpenyőbe, ráöntjük a kávét és röviden tovább pirítjuk.

Tálaláskor a nudlikra helyezzük a gombaszeleteket és kakukkfű darabokkal díszítjük.

vissza a listára