Héjában sült édesburgonya fűszeres raguval

Elkészítés

Az édesburgonyákat megmossuk, szárazra töröljük, bedörzsöljük olíva olajjal és megszórjuk sóval. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük egy hőálló tálra rendezve. Kb. 30 percig sütjük, amíg átsül, majd a sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni.

A töltelékhez a maradék olajat egy serpenyőbe öntjük és puhára pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a darált húst és a finomra aprított fokhagymát. Lepirítjuk majd kevés alaplével felöntve puhára főzzük a húst.

A fűszereket összekeverjük és a feldarabolt paprikával együtt a hús mellét tesszük a serpenyőbe és jól összekeverjük. 5 percig pirítjuk kevergetve, amíg a paprikák kissé összeesnek.

Az édesburgonyákat kettévágjuk, ügyelve, hpgy ne essenek szét. A húsos tölteléket elosztjuk a 4 édesurgonya között, megszórjuk sajttal és visszatesszük a ütőbe 10 percre, amíg a sajt megolvad. A sütőből kivéve megszórjuk korianderrel, liem szeleteket és esetleg egy kevés tejföl adunk mellé. Azonnal fogyasztjuk.

vissza a listára