Isler

Elkészítés

A lisztet és a porcukrot elmorzsoljuk a vajjal. Utána hozzágyúrjuk a tojássárgáját, diót, fűszereket. Ha nem kaar összeállni, 1-2 evőkanál hideg víz segíthet. Becsomagoljuk fóliába és pihentetjük min. 2 órát. A tésztát kinyújtjuk 4-5mm vastagra és 7-8cm átmérőjű kiszúróval köröket szaggatunk. 19o fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük a linzert. Málna vagy ribizlilekvárral töltjük. Mindig a korongok alsó felét (ami a sütőpapíron volt) töltjük össze, így a felszíne szép egyenes lesz az összeragasztott linzereknek.

A csoki 2/3-ad részét vízgőz felett megolvasztjuk, amikor szánkhoz emelve melegnek érezzük, levesszük a gőzről és hozzáadjuk a maradék csokit felaprítva. Az íg ytemperált étcsokiba mártjuk az islereket. Díszíthetjük mandulával, habzsákból csíkozott étcsokival.

vissza a listára