Japán felhőpalacsinta

Elkészítés

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval. A tojások sárgáját elkeverjük a vaníliával és a tejjel. 2-3 részletben összedolgozzuk a tojássárgájás keverékkel. A kettőt összekeverjük és a hűtőbe tesszük.

A tojásfehérjét a sóval és a citromlével habbá verjük, majd folyamatos keverés közben több részletben hozzáadjuk a cukrot, hogy fényes habot kapjunk. Kivesszük a hűtőből az alapp masszát és óvatosan beleforgatjuk a fehérje habot. Egy nyomózsák csücskét levágju úgy, hogy 2,5-3 cm-es lyukat kapjunk. Beletöltjük a masszát.

Egy nagy serpenyőt közepesen erős lángon felmelegítünk. 4 adagot a masszából a serpenyőbe nyomunk egy folyamatos nyomással, nem körkörösen és nem rétegezve, mintha egy nagy habcsókot készítenénk. 3 evőkanál vizet öntünk a palacsinták köré és azonnal lefedjük az edényt. Gőzben sütjük készre a palacsintákat 5-6 perc alatt. Akkor lesz jó, ha az alja kissé megbarnul és a teteje érintésre szilárd.

Olvasztott vajjal és juharsziruppal meglocsolva tálaljuk, azonnal fogyasztjuk.

vissza a listára