Kapcsolódó műsor:

Szezonról Szezonra
1. évad 8. rész
Elkészítés
A húst a fűszerpasztával és sóval elkevert joghurtba forgatjuk és legalább egy órára vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük. Sütés előtt hagyjuk szobahőmérsékletűre engedni.
A rizst beáztatjuk legalább fél órára, majd bő vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A hagymát finomra aprítjuk, majd vaj és étolaj keverékén egy serpenyőben, aminek fedője is van, puhára pároljuk.
A rizst a megpuhult hagymára tesszük, összekeverjük és megsózzuk. Alaplével vagy vízzel felöntjük, közben hozzáadjuk a szeletelt mandulát is. Amikor megfőtt, friss koriandert keverünk hozzá.
A pesztó hozzávalóit késes aprítógépbe tesszük és összedaráljuk.
A hússzeleteket grillen vagy grillserpenyőben mindjét oldalukon pirosra sütjük, felszeleteljük és a rizzsel és a pesztóval tálaljuk.