Joghurtos csirkenyárs mandulás rizzsel és koriander pesztóval

Elkészítés

A húst a fűszerpasztával és sóval elkevert joghurtba forgatjuk és legalább egy órára vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük. Sütés előtt hagyjuk szobahőmérsékletűre engedni.

A rizst beáztatjuk legalább fél órára, majd bő vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A hagymát finomra aprítjuk, majd vaj és étolaj keverékén egy serpenyőben, aminek fedője is van, puhára pároljuk.

A rizst a megpuhult hagymára tesszük, összekeverjük és megsózzuk. Alaplével vagy vízzel felöntjük, közben hozzáadjuk a szeletelt mandulát is. Amikor megfőtt, friss koriandert keverünk hozzá.

A pesztó hozzávalóit késes aprítógépbe tesszük és összedaráljuk.

A hússzeleteket grillen vagy grillserpenyőben mindjét oldalukon pirosra sütjük, felszeleteljük és a rizzsel és a pesztóval tálaljuk.

vissza a listára