Joghurtos padlizsánsaláta petrezselyemmel és chiliolajjal

Elkészítés

Előkészítjük a padlizsánt: kb. 3 cm-es kockákra vágjuk, jénaiba vagy fóliával bélelt tepsire tesszük, besózzuk 3 evőkanál sóval, majd egy órát állni hagyjuk. A padlizsánt leöblítjük, kinyomkodjuk, konyhai törlőpapírral alaposan megszárítjuk. A padlizsánkockákat vízben is megfőzhetjük, de hagyományosan egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és megsütjük benne a padlizsánkockákat. Nagyon sok olajat vesz fel, ha szükséges, adhatunk még hozzá. Ez a mennyiségű padlizsán nem fér be egy adagban a serpenyőbe, tehát több adagban kell sütni. Kiszedjük egy tálra és lehűtjük. A sűrű török vagy görög joghurtot összekeverjük a sóval és a reszelt fokhagymával. Ha éppen nincs otthon török, vagy görög típusú joghurt, a sima natúr joghurtot egy szűrőbe öntjük, majd két órán át hagyjuk lecsepegni. A joghurtot csak közvetlenül tálalás előtt keverjük össze a sült padlizsánnal, különben megbarnul. Az étel tetejét megszórjuk finomra aprított petrezselyemmel.

vissza a listára