Kacsamell sült szőlővel, répával, kuszkusszal

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 180 °C fokra. Egy sütőlemezre terítsünk sütőpapírt. A megmosott és hámozott répákat hosszában vágjuk fel és fektessük az előkészített sütőlemezre, úgy, hogy a zöldségek ne fedjék be egymást. A megmosott szőlőszemeket tegyük a répák közé. Locsoljuk meg az olívaolajjal, a balzsamecettel, hintsük meg a nagyszemű sóval és a nádcukorral és kb. 20 perc alatt süssük át.

A megmosott és papírtörlővel szárazra törölt két fél kacsamellet fektessük felforrósított, száraz serpenyőbe, bőrükkel lefelé. A hőmérsékletet redukáljuk közepesre és a kacsamellek mindkét oldalát süssük körbe, amíg szép kérget kapnak. A húsokat sütőcsipesz segítségével forgassuk. A kiolvadó kacsazsírt öntsük le. Takarjuk le fedővel és pihentessük kb. 10 percig, majd éles késsel vágjuk ujjnyi vastag szeletekre,

A kuszkuszt főzzük készre, keverjük össze a sült sárgarépával, szőlővel, pirított dióval és a finomra aprított zöldfűszerekkel.

vissza a listára