KELBIMBÓFŐZELÉK SKÓT TOJÁSSAL

Elkészítés

A kelbimbókat félbevágjuk, és a fokhagymagerezdekkel együtt rátesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben 20−25 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Közben a hagymát vékony szeletekre vágjuk, és kevés olajon párolni kezdjük, a burgonyát pedig kockára vágjuk.
Ha a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a burgonyát, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével és puhára főzzük.
A megsült kelbimbó harmadát félretesszük, kétharmadát a burgonyához adjuk, és szerecsendióval ízesítjük. Sózzuk, borsozzuk, és pár percig rotyogtatjuk az egészet, majd egy botmixer segítségével szép krémesre pürésítjük. Végül hozzákeverjük a tejfölt. Igény szerint további zöldség alaplével állítjuk be a megfelelő állagot. A félretett sült kelbimbókat a pürére helyezzük, mellé szórjuk a sült fokhagymákat is, végül pedig kevés friss petrezselyemmel díszítjük.
A tojásokat 6 percig főzzük, majd hideg vízbe tesszük és hagyjuk őket kihűlni. Megpucoljuk és felhasználásig félretesszük őket.
A darált húst egy tálban összekeverjük sóval, borssal, az apróra vágott zöldfűszerekkel, a zúzott fokhagymákkal, és a mustárral. Alaposan összedolgozzuk. A húst 4 egyenlő gombócra osztjuk, kilapítjuk őket, és egyesével beburkoljuk vele a tojásokat úgy, hogy mindenhol befedje azokat.
A tojásokat a hagyományos módon először lisztbe, tojásba végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban aranybarnára sütjük őket, majd kiszedjük, elfelezzük, és a főzelékkel tálaljuk.

vissza a listára