Képviselőfánk

Elkészítés

Az égetett tésztához a zsiradékot felolvasztjuk, majd belekeverjük a lisztet és reszteljük a tésztát egy kicsit. Beletesszük a csipet sót és a cukrot is. Hagyjuk picit hűlni, és a tojásokat egészben villával felverjük egy kicsit. Lassan csorgatjuk a tésztához és robotgéppel keverjük. Amikor megvan a kellő állag, habzsákba töltjük és csillagcsővel, egymástól kellő távolságra kis halmokat nyomunk egy tepsire. A tepsit megspricceljük vízzel és 200 fokos alsó-felső sütésen sütjük 10-15 percet, majd levesszük 190 fokra és készre sütjük.

A krémhez a tejszínt és a tejet felforraljuk a vaníliával. A tojássárgájákat és az egész tojást fehéredésig keverjük a cukorral, majd a keményítővel is. Amikor forr a tej, lassan csorgatjuk a tojásos keverékhez, és állandóan keverjük. Az egészet visszaöntjük a lábosba és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni teljesen. (Lefóliázva tároljuk. Akár előző nap is készülhet.)

A tejszínhabot habbá verjük. Cukrozhatjuk ízlés szerint.

A képviselőket fűrészes késsel elvágjuk, alulra töltjük a vaníliakrémet, rá a tejszínhabot, majd visszahelyezzük a „kalapot”. Díszíthetjük égetett cukorral és mandulával, de az egyszerű porcukrozás is klasszikus.

vissza a listára