Kókuszos csirke gyökérzöldséggel, gránátalmával

Elkészítés

Ízesítsük a csirkét sóval, borssal. Egy tepsiben felmelegítünk két evőkanál vajat és két evőkanál olívaolajat. Hozzáadjuk a csirkecombokat, lefedve, és 3-4 percig pirítjuk, majd megfordítjuk, lefedjük és további 3-4 percig pirítjuk. Vegyük ki a csirkét a serpenyőből, tegyük félre.

Dobjuk a serpenyőbe a hagymát, a zellert és a sárgarépát. Emeljük fel a hőmérsékletet közepesre, és kb. 5 percig hőkezeljük folyamatos kevergetés mellett, amíg a zöldségek enyhén karamellizálódnak és megpuhulnak. Adjuk hozzá a fokhagymát és pirítsuk további 30 másodpercig.

Keverjük bele a maradék vajat az edénybe, hagyjuk felolvadni. Szórjunk bele lisztet, és alaposan keverjük össze, hogy ne maradjanak csomók. Állandó keverés mellett addig pirítsuk, amíg a liszt megbarnul és diós aromát nem kap.

Adjuk hozzá a húslevest, a kókusztejet és jól keverjük össze. A csirkecombokat szószba tesszük és lassú tűzön pároljuk. Adjuk hozzá a reszelt gyömbért és a chilit. A combokat frissen vágott korianderrel, gránátalmával és jázmin rizzsel tálaljuk.

vissza a listára