LAZACKRÉMES KÉPVISELŐFÁNK

Elkészítés

Az égetett tésztához a vizet a vajjal és a sóval egy edényben felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet, intenzíven keverni kezdjük fakanállal, amíg a massza elválik az edény falától. Lehúzzuk a tűzről, és kicsit átforgatva hagyjuk hűlni 2 percig, majd egyesével belekeverjük a tojásokat is. A végeredmény egy lágy tészta lesz.
A habzsákra sima csövet teszünk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy sütőpapírral bélelt sütőlapra diónyi halmokat nyomunk a tésztából. Vizes kézzel lenyomkodjuk a halmok tetejét, majd az előmelegített sütőbe tesszük. 15 perc sütés után a sütőt visszavesszük 160 fokosra, és további 15 percig szikkasztjuk a tésztát. Kivesszük a sütőből, kettévágjuk és megtöltjük a képviselő fánkokat.
A lazacot mindkét oldalán besózzuk és kb. 8 perc alatt fedő alatt egy közepes lábasban, kevés vízzel felöntve megpároljuk. Hagyjuk kihűlni.
Keverőtálba tesszük és villával összetörjük. Egy kis tálban simára keverjük a puha vajat és az olívaolajat.
Nagyon apró darabokra vágjuk a füStölt lazacot, párolt lazachoz adjuk, a lime lével és a finomra aprított zöldfűszerekkel. Kevés sóval (ha szükséges), füstölt paprikával és fehér borssal ízesítjük. Fogyasztás előtt behűtjük.

vissza a listára