Mákos gofri citromkrémmel

Elkészítés

A citromkrémhez a citrom levét, a vaj felét, a cukrot és az enyhén felvert tojásokat és a tojások sárgáit lábosba tesszük és alacsony lángon, kevergetve addig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni. Ekkor hozzákeverjük a vaj másik felét és kevergetve addig főzzük, amíg sűrű és fényes lesz. A végén hozzákeverjük a citrom frissen reszelt héját is. Üvegekbe tesszük, langyosan lezárjuk és így hagyjuk kihűlni. Hűtőben 2 hétig eláll.

A gofrihoz a tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a ricottát és a tejet, és simára keverjük. Hozzákeverjük a kukoricadarával , sóval, sütőporral elkevert lisztet és simára dolgozzuk. Végül az olvasztott vajjal is kikeverjük és 10 percre félretesszük.

Felmelegítjük a gofrisütőt. Közben a tojásfehérjét habosra verjük és óvatosan a lisztes masszába forgatjuk, ügyelve, hogy ne törjük össze. Vékonyan megkenjük olajjas a forró gofrisütőt és kisütjük a gofrikat.

vissza a listára