Mandulakéregben sült tengeri halfilé mázas sárgarépával

Elkészítés

A halszeleteket sózzuk, borsozzuk. A mandulát aprítógépben durvára aprítjuk. Összekeverjük a mustárral és a reszelt citromhéjjal. A magos morzsát a halra nyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal és 160 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

A répákat megtisztítjuk és tetszés szerint i, de azonos méretű darabokra vágjuk.

A vajat a cukorral egy lábasban feltesszük főni, rádobjuk rögtön a répát és hozzáadunk 1-2 evőkanál vizet, a kakukkfüvet, majd lefedve főzzük 5-6 percig.

Ekkor levesszük a fedőt, megsózzuk, megkeverjük, majd fedő nélkül főzzük még további 6-8 percig nagyobbra véve a lángot. Kevergetjük, hogy mindenütt egyenletesen bevonja a máz. A végén borsozzuk.

vissza a listára