Mandulás spárga csirke steakkel

Elkészítés

A húst minden oldalán sózzuk és borsozzuk, bekenjük vajjal, majd ismét sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőbe vajat és olajat teszünk, felhevítjük, és a csirkemellet bőrös oldalával lefelé megpirítjuk. Mellé dobunk néhány gerezd fokhagymát héjastul. Áttesszük egy hőálló tálba a zsiradékkal és a fokhagymával együtt. Teszünk a tetejére néhány ág kakukkfüvet és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

A zöld spárga fás végeit levágjuk. Hőálló edénybe tesszük, sózzuk, borsozzuk és kevés vajat teszünk rá. Betesszük a sütőbe a csirke mellé, néha átforgatjuk.

A barnított vajhoz a vajat kis lábasba tesszük és addig melegítjük, amíg enyhén megbarnul és mogyoró illata lesz. Lehúzzuk a tűzről és félretesszük. A mandulát száraz serpenyőben elkezdjük pirítani, majd ha megpirult, ráöntjük a barnított vajat és összekeverjük. Hozzáadjuk egy citrom frissen reszelt héját és ½ teáskanál friss kakukkfüvet.

A sült spárgára kanalazzuk a vajas mandulát, felszeleteljük a csirkemellet és azonnal fogyasztjuk.

vissza a listára