Narancsos szelet

Elkészítés

A cukorral összemorzsoljuk a narancs frissen reszelt héját, majd és a vajat keverőgépben habosra verjük, és a tojásokat egyenként hozzáadjuk, beledolgozzuk.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a sóval és a reszelt narancshéjjal. A lisztes keveréket a narancslével váltakozva a vajas masszához keverjük. A masszát kivajazott szögletes kenyérformába tesszük és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 50 perc alatt készre sütjük. Akkor van kész, ha a teteje aranybarna és ha megszúrjuk, a tészta nem ragad a villára.
Közben 1 narancs levéből és a 2 evőkanál cukorból szirupot főzünk. Ezt a kihűlt sütemény tetejére locsoljuk és hagyjuk kihűlni. Szeletelve tálaljuk.

vissza a listára