Nudli mákkal, eperrel és tejföllel

Elkészítés

A burgonyát megfőzzük, áttörjük, hagyjuk kihűlni. A tojássárgáját, az egész tojást, a lisztet, a sót, és a zsírt hozzáadjuk. Összedolgozzuk, majd kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra.

Egyforma darabokra vágjuk, majd lisztezett deszkán nudlit sodrunk belőle.

Forrásban lévő, sós vízben kifőzzük őket.

Ha feljöttek a víz tetejére, leszűrjük és azonnal lehűtjük, hideg vízben. Ezután serpenyőben kacsa vagy libazsírt forrósítunk, és a nudlikat kisütjük benne.

Az epret a cukorral és a borral sziruposra főzzük, végül a balzsamecet redukcióval ízesítjük.

A porcukrot hozzákeverjük a tejfölhöz, majd ízesítjük a citrom héjával.

vissza a listára