Kapcsolódó műsor:
Édes Nagyik, Finom Sütik Prajival
1. évad 6. rész
Elkészítés
Előkészület: melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Kend ki és béleld ki sütőpapírral egy tepsit.
Válaszd szét a tojásokat: a fehérjét tedd egy tálba, a sárgáját egy másikba.
A piskóta: verj kemény habbá a fehérjét. Add hozzá a cukrot és verd tovább, amíg sűrű, fényes masszát nem kapsz.
Addig add hozzá a sárgájákat egyenként, hogy a hab ne essen össze.
Egy másik tálban keverd össze a tejet az olajjal.
A lisztet keverd el a sütőporral, majd váltakozva add hozzá a tej-olaj keverékhez és a tojáshabhoz.
Végül add hozzá a vanília aromát és a vaníliás cukrot.
Oszd a masszát két egyenlő részre.
Sütés és összeállítás: öntsd az egyik részt a tepsibe.
Süsd 15 percig.
Közben hámozd meg az almát, reszeld le és párold meg egy serpenyőben kevés cukorral és fahéjjal (ha szeretnéd).
Vegyed ki a piskótát a sütőből és terítsd rá az almás tölteléket.
Öntsd rá a maradék tésztát.
Süsd további 45 percig, vagy amíg a piskóta aranybarna nem lesz, és egy tűpróba szárazon jön ki.
Tálalás: hagyd teljesen kihűlni a tortát, mielőtt szeleteled.