PARADICSOMOS HÚSRAGU GNOCCHIVAL

Elkészítés

A bolognai mártáshoz közepes lábosban olívaolajon 6-8 percig lepirítjuk a felaprított zöldségeket, az összetört fokhagymagerezdeket és a rozmaringot.
Hozzákeverjük a szobahőmérsékletű húst, sózzuk, borsozzuk és nagy lángon keverés nélkül hagyjuk pirulni 5 percig. Ezután 6-7 percig pirítjuk kevergetve, hogy a zöldségek ne kapjanak oda.
Hozzáadjuk a bort, hagyjuk elpárologni az alkoholt, majd a paradicsomot és a vizet is beleöntjük. Közepes lángon kb. 1/2 óra alatt készre főzzük, akkor jó, ha sűrű, ízes mártást kapunk.
A gnocchihoz a krumplit héjában megfőzzük, ha megfőtt lehúzzuk a héját, és a krumplit egy tálban összetörjük.
A liszt felébe belekeverjük a szerecsendiót és a sót, ezt a krumplihoz keverjük egy fakanállal. A maradék lisztet is rászórjuk, majd erre ráütjük a tojást.
Lágy tésztát gyúrunk belőle. Amikor már nem ragacsos ladbává gyúrjuk, több részre osztjuk és lisztezett munkalapon 2-3 cm-es hurkákat gyúrunk belőle.
A hurkákat gnocchi méretűre vágjuk éles késsel és villával megformázzuk őket. Sós, lobogó vízben kifőzzük. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal és melegen tartjuk.
Összeforgatjuk a mártással és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.

vissza a listára