Pasta primavera

Elkészítés

Egy serpenyőben 2 evőkanál olíva olajat felhevítünk, és rádobunk 2 vékony karikákra vágott fokhagymát. Amint elkezdett illatozni, hozzáadjuk a félbe vágott koktélparadicsomokat és 1-2 percig sütjük, majd félretesszük a serpenyőt és előveszünk egy másikat.

Abban kb. 3 percig pirítjuk, 3 evőkanál olívaolajon, a felnegyedelt gombát, majd hozzáadjuk a félbe vágott cukorborsót és a felnegyedelt spárgát (a fás végét előzőleg letörjük) és 1-2 percig pirítjuk. A lángot lejjebb vesszük és beletesszük a felkarikázott cukkinit, majd 2 felaprított fokhagymát és a zöldborsót. Ha lepirult, akkor ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk 4 evőkanál reszelt parmezánnal és felöntjük a tejszínnel. Összeforgatjuk és 1-2 percig rotyogtatjuk.

A paradicsomos keverék alatt ismét begyújtunk, kissé összerottyantjuk, majd összeforgatjuk a felaprított petrezselyemmel és bazsalikommal. Egy tálban összeforgatjuk a kifőtt tésztát a cukkinis szósszal és megszórjuk a tetejét a paradicsomokkal, végül a maradék reszelt parmezánnal és fenyőmaggal.

vissza a listára