PAVLOVA HAVAS DÓRÁTÓL

Elkészítés

A tojásfehérjét és sárgáját szétválasztjuk. Kézi mixerrel felverjük a 4 tojásfehérjét egy csipet sóval. Miután alaposan felvertük a habot, kanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot és mindig gondosan elkeverjük. Egy tepsíbe sütőpapírt teszünk, porcukrozzuk, majd belekanalazzuk a habot örvényt formázva, A sütőbe tesszük és 110-140 fok között sütjük. Ha kisebb pavlovákat készítünk 35-40perc sütés elegendő. Amikor lejár a sütési idő résnyire nyitjuk a sütőt és hagyjuk kihűlni.
A tejszínhez a hideg habtejszínt alacsony fokozaton egy keskeny tálban felverjük majd visszatesszük a hűtőbe. Ezután elkeverjük a tejföllel, ízesítjük, majd a pavlova tetejére tesszük.
Málnával díszítjük.

vissza a listára