Pekándiós, juharszirupos brownietortácskák

Elkészítés

A browniehoz a vajat vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládéval. Fontos, hogy valóban vaj legyen, margarinnal nem lesz jó a brownie!
A tojásokat kihabosítjuk a cukorral, vaníliás cukorral, hozzákeverjük az olvasztott csokoládés, vajas keveréket. Belekeverjük a lisztet is egy csipet sóval.
A vajat ugyanannyi mennyiségű nádcukorral kihabosítjuk, majd egyesével belekeverjük a tojásokat, adunk hozzá egy kis vaníliás cukrot, végül pedig a pekándiót is.
A kivajazott muffin formákba feléig töltjük a brownie masszát. Ezután a pekándiós masszát a brownie masszára kanalazzuk, majd egy-egy darab pekándiót teszünk a tetejére. 175 fokon sütjük 15-20 percig. Melegen tálaljuk vaníliafagylalttal és juharsziruppal.

vissza a listára