Pink és sárga töltött tojás

Elkészítés

Pink tojás: A tojásokat 8 perc alatt keményre főzzük, megtisztítjuk. A meghámozott főtt tojásokat egy üvegtálba vagy műanyag tárolódobozba tesszük, és felöntjük a céklalével úgy, hogy teljesen ellepje őket (a céklalé pontos mennyisége az edény méretétől, formájától is függ). Lefedjük, majd az edényt egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Maximum 18 órán át érdemes pácolni, úgy lesz a leglátványosabb, ha ugyanis a tojásokat ennél tovább hagyjuk a lében állni, akkor nem csak a fehérjét, hanem a sárgáját is rózsaszínűre festi a cékla.

Sárga tojás:

Összeforralunk 2 dl vizet 2 dl ecettel (rizs- vagy alma), 1 teáskanál sóval, 1 evőkanál ecettel, 1 evőkanál őrölt kurkumával. Lehűtjük, majd beleteszünk kb. 6 meghámozott keménytojást, teljesen lepje el. Egy éjszakát állni hagyjuk. Utána két hétig eláll a hűtőben.

Tojások töltése:

A tojásokat félbevágjuk, a sárgájukat kiskanállal kiemeljük. Egy tálkában kikeverjük a tejföllel, a majonézzel, a mustárral és a fűszerekkel; sóval, borssal ízesítjük. Beletöltjük a tojásokba, habzsákból töltve lesz a legmutatósabb. Szobahőmérsékleten kínáljuk.

vissza a listára