Pirított máj peri-peri szószban

Elkészítés

Máj: A vajat és az olajat felhevítjük egy nagyobb serpenyőben. A megtisztított, megmosott és szárazra törölt máj szeleteket vaj és olaj keverékén forró serpenyőben lepirítjuk, hogy belül egy kicsit rózsaszín maradjon. Olykor forgatjuk, és figyelünk, hogy ne szárítsuk ki. A májat kivesszük és félretesszük, csak pár perc múlva sózzuk és borsozzuk.

Mártás: ugyanebben a serpenyőben puhára pároljuk és kicsit lepirítjuk a durvára aprított hagymát. Hozzáadjuk a durvára vágott kaliforniai paprikát és a szeletekre vágott fokhagymát is és mindet puhára pároljuk. Közben a babérleveleket is rádobjuk és sózzuk. Pár perc múlva hozzáadjuk a feldarabold paradicsomot és a többi fűszert (oregánó, csili, római kömény). Adunk hozzá egy kevés vizet, amit teljesen elforralunk. Belereszeljük fél citrom héját és belefacsarjuk a levét is. Amikor lekvár-sűrűségűre redukálódott, kivesszük a babérleveleket és (külön edényben botmixerrel) az simára turmixoljuk. Visszatesszük a serpenyőbe és hozzáadjuk a tejszínt, összekeverjük és éppen csak összemelegítjük.

Beletesszük a félretett májat, összeforgatjuk. A végén még egy kevés vajjal dúsíthatjuk.

Saláta: Feldaraboljuk a paradicsomot és a feldarabolt sajtot rászórjuk, olívaolajjal meghintjük, enyhén sózzuk és petrezselyemmel díszítjük.

vissza a listára